1. Të lehtësojë stomakun dëmtuar. Probiotikët në ushqime të fermentuara të tilla si uthull mund të përmirësojë tretjen. 2. Zëvendësojnë elektrolitet dhe lëngjet e humbura nga pirja e shumtë e alkolit.

3. Ulja e urthit. Herën tjetër që po përjetoni urth, provoni një lugë lëng turshisë dhe do të habiteni se sa ndihmon. 4. Trajtojeni djegien nga dielli. Ofron lehtësim të menjëhershëm dhe një ndjesi ftohëse sapo të aplikohet në lëkurën e djegur nga dielli.

5. Largon frymën e keqe nga goja. Bakteret e shëndetshme tek lëngu i turshive mund të vrasin bakteret që shkaktojnë erë në gojën tuaj. 6. Vrasin barërat e këqija dhe ndihmon lulet që kërkojnë tokë shumë acidike të lulëzojnë. 7. Ulja e dhimbjeve të muskujve. Kripa në lëngun e turshive redukton ngërçee e muskujve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *