Në gusht të vitit 2016, Lucy Hellein vuri një spirale Mirena IUD, një pajisje për kontrollin e lindjeve që është mbi 99 për qind efektive sipas mjekëve dhe faqes zyrtare të Mirena. Pak më shumë se nëntë muaj më vonë, ajo lindi një djalë.

Dhe tani, një javë pas lindjes së tij, ai tashmë është një ndjesi virale nga kjo foto e marrë prej tij menjëherë pas lindjes.
Fotoja shkoi shpejt viral pasi njerëzit pretendonin se foshnja Dexter Tyler lindi duke mbajtur kontrollin e lindjes në dorë. Edhe pse e pasaktë, historia e vërtetë është po aq bindëse.

Hellein ka gjasa të mbetej shtatzënë tri javë pas vendosjes së spirales IUD . Në dhjetor ajo zbuloi se ishte shtatzënë 18 javëshe. Mjeku nuk ishte në gjendje të hiqte IUD, kështu që ajo vazhdoi shtatzëninë me IUD brenda saj.

Në një postim në Instagram që njofton shtatzëninë e saj, Hellein shkroi: “Më është dhënë një datë lindjeje ne 4 maji … megjithese mjeku ka thënë se forca është e fortë me këtë, por ky djalë ishte padyshim një surprizë e madhe. Meqe duketjam pjese e 1% të grave që përfundojnë me një shtatzëni të zbatueshme “.

Gjatë ndërhyrjes seksio cezarian, doktori i saj gjeti IUD pas placentës së saj. Një infermiere e vuri atë në dorën e foshnjës Dexter dhe një foto u shkrep.

Megjithëse nuk ishte planifikuar, Hellein për fat të mirë e mirëpriti fëmijën e ëmbël dhe të shëndetshëm Dexter në familjen e saj. Ajo tani ka tre fëmijë, dhe kishte përdorur më parë Mirena IUDs të suksesshëm më parë.

“Asnjë metodë e kontrollit të lindjes, duke përfshirë edhe Mirena, nuk është 100% e përsosur”. Kuptoni se nëse do të bëni seks, ka një shans që të ngjizni një fëmijë, pa marrë parasysh metodat e kontrollit të lindjes tuaj.

Në rastin e Helleinit, IUD ishte në rregull me shtatzëninë e saj, por kjo nuk është e rekomanduar për të tjerët. Mbajtja e një IUD gjatë shtatzënisë është e rrezikshme. Sipas Mayo Health Clinic, shtimi i shtatzënisë me ndonjë lloj IUD rritë rrezikun e shtatzënisë ektopike (kur veza i bashkëngjitet diku tjetër përveç mitrës).

Një nga mrekullitë e lindjes së Dexter është se IUD nuk e prishi zhvillimin e tij. Përveç të qenit një në një milion, ai mbijetoi rreziqet që kishin të bënin me IUD në nënën e tij. Ai me të vërtetë është një mrekulli (edhe pse i paplanifikuar).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *