Thuhet se besimi arrin të lëvizë malet, por mbi të gjitha ajo që mund të lëvizë janë zemrat e njerëzve.

Përtej asaj që mund të jetë feja e secilit prej nesh, një gjest me ëmbëlsi i kapërcen të gjitha llojet e besimeve, pasi ajo mund të bëjë që të lëkundet esensa që çdo qenie njerëzore ka brenda vetes.

Papa Françesku është autoriteti më i lartë i fesë katolike në botë dhe ndoshta do të hyjë në histori për ato gjeste spontane mirësie, që e kanë sjellë atë më afër besnikëve të tij.

Papa u bë kohë më parë protagonist i një skene shumë të ëmbël.

Papa Françesku, i lindur në Argjentinë, priti në audiencë delegacionet e turneut të Unifikuar të Futbollit të Olimpiadës Speciale të mbajtur në Romë tetorin e kaluar, shkruan ShkodraNews. Ky është një turne i unifikuar ndërkombëtar i futbollit, me skuadra prej 9 lojtarësh, 5 prej tyre me aftësi të kufizuara intelektuale dhe 4 pa aftësi të kufizuara, shkruan ShkodraNews. Në këtë edicion marrin pjesë skuadra nga 9 vende evropiane, duke përfshirë edhe Italinë me 4 skuadra.

Gjatë një ceremonie me rastin e këtij aktiviteti, fëmija nuk mendoi dy herë dhe shkoi për t’u ulur direkt në karrigen e Papës.

Edhe pse prindërit ishin duke u përpjekur për ta thërritur atë, përgjigjja e fëmijës ishte tundja e kokës në shenjë mohimi dhe thërriste çdo herë fjalën “Papa”, duke tërhequr vëmendjen e Papës i cili nuk mund të mos hipnotizohej nga aq shumë butësi.

Pastaj, gjatë fjalimit të tij, Papa mori dorën e Gemma-s dhe imazhi ishte aq i ëmbël saqë shumë shpejt u bë viral nëpër botë.

Çfarë mendoni për këtë histori të bukur? Lini një koment dhe mos harroni të ndani këto imazhe të ëmbla me miqtë tuaj në Facebook.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *