Të gjithë vuajmë nga dhimbjet e kyçeve në momente të caktuara dhe kjo ndodh për një sërë arsyesh të ndryshme.

Ka disa ushqime dhe produkte që janë tërësisht të ndaluara në momentin që ju keni këto lloj shqetësimesh. Mësoni së cilat janë:
Sheqeri 
Ndikon duke shtuar dhimbjen, për shkak të enzimave inflamatore që ka në përbërje.

Kripa
Po ashtu, gjatë kohës që keni probleme me kyçet, eleminoni përdorimin e kripës.

Alkooli
Shndërrohet në acid urik në trup dhe ky lloj acidi është shumë i dëmshëm për indet dhe kyçet.

Karbohidratet e rafinuara
Eleminojini pasi kanë një nivel shumë të lartë të indeksit glicemik.

Mishi i kuq i procesuar 
Përmban shumë purinë dhe nitrat, të cilat shtojnë edhe më shumë dhimbjet dhe rrisin shkallën e inflamacionit.

Produktet dhe nënproduktet e qumështit 
Janë shumë të vështirë për t’u tretur dhe rrisin inflamacionin në një shkallë shumë të lartë.

Vaji i misrit
Në momentin që ndjeni probleme me kyçet, mos gatuani më me vajin e misrit, pasi shton edhe më shumë dhimbjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *